AGENDA 2022

14 oktober 2022: Doen wat werkt

Landelijke Dag Verslavingskunde Nederland

 

 

Op vrijdagmiddag 14 oktober 2022 is de jaarlijkse Landelijke Dag van Verslavingskunde Nederland. Het thema: doen wat werkt. Over state-of-the-art-werken, effectieve interventies en hoe je die implementeert.  

 

Wat kun je verwachten? Een pakkende keynote speech, en lezingen waarover je maandagochtend meteen aan je collega’s vertelt. Praktische workshops en inspirerende ontmoetingen met vakgenoten.  

 

 

 

Schrijf vrijdagmiddag 14 oktober 2022 alvast in je agenda. Meer informatie over locatie, programma en aanmelden volgt. Naar de pagina Landelijke Dag Verslavingskunde 2022


Lunchwebinar 12 november 2021

Seksverslaving

 

Van seksverslaving heb je vast weleens gehoord, maar herken je het ook bij je eigen cliënten? Op 12 november 2021 organiseerde Verslavingskunde Nederland een lunchwebinar over seksverslaving. Klinisch psycholoog Meine Bosma-Bleeker werkt bij Seksuologie & Transgenderzorg van PsyQ Groningen, en vertelde wanneer je van een seksverslaving spreekt en wat kun je eraan kunt doen. Ook de impact op het systeem kwam aan bod, in een bijdrage van Albert Duinkerken, systeemtherapeut bij VNN. Attie van der Meulen leidde het webinar.

 

Bekijk de presentatie:

Download
Webinar Seksverslaving
VKN_Webinar Seksverslaving.pptx
Microsoft Power Point presentatie 6.9 MB

De Landelijke Dag van Verslavingskunde Nederland stond op 15 oktober 2021 in het teken van Innovatie.

 

Innovatie is hard nodig in de verslavingszorg om cliënten sneller en beter te kunnen bereiken en behandelen. Er kwamen verschillende innovatieve initiatieven aan bod. Bekijk de terugblik.

 


Symposium 31 mei 2021
‘Maak de zorg rookvrij’

 

Hoe doe je dat eigenlijk, je zorgorganisatie rookvrij maken? Hoe begin je met implementeren, en hoe zet je door? Wat is de rol en positie van cliënten, behandelaren en bestuurders in dit geheel? Verschillende experts praten je bij, en er is veel interactie. Ook staat het fysieke en mentale effect van roken weer goed op je netvlies. Na dit symposium ben je wijzer over samenwerken aan een rookvrije toekomst, een rookvrije generatie. 

 

Houd www.rookvrijezorg.com in de gaten voor meer nieuws.


  • 2021 "Het stigma voorbij" - destigmatiseren in de ggz/verslavingszorg
    Verslavingskunde Nederland geeft je vanuit de Programmalijn Sociale Inclusie in samenwerking met Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos bij ‘Het stigma voorbij’ handvatten voor destigmatisering die je in je eigen werk kunt gebruiken. Datum volgt.

AGENDA 2020


  • 10 november 2020 - Webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) 
    De stichting Informatie Voorziening Zorg (IVZ) organiseert op dinsdag 10 november 2020 van 10.00 tot 11.00 uur een webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS). Het thema is Wat doe je met LADIS: Praktijkvoorbeelden over het gebruik van gegevens uit het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem https://www.sivz.nl/nl/nieuws

  • 16 oktober 2020 - In plaats van een Landelijke Dag Verslavingskunde wordt dit jaar een online Clubmiddag gehouden van 13.00 - 16.00 uur. Meer info en het programma. 

  • Oktober 2020 - Stoptober
    Stoptober is een grote landelijke campagne om rokende Nederlanders aan te moedigen 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve manier om rokers te helpen definitief te stoppen. Duizenden zorgprofessionals en tientallen organisaties brengen Stoptober onder de aandacht bij hun cliënten/patiënten. Meedoen is heel laagdrempelig. Kijk hier.