AGENDA 2020


 • 3 september t/m 31 oktober 2020 - Stoptober
  Stoptober is een grote landelijke campagne om rokende Nederlanders aan te moedigen 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve manier om rokers te helpen definitief te stoppen. Duizenden zorgprofessionals en tientallen organisaties brengen Stoptober onder de aandacht bij hun cliënten/patiënten. Meedoen is heel laagdrempelig. Kijk hier.

 • 27 november 2020 "Het stigma voorbij" - destigmatiseren in de ggz/verslavingszorg
  Verslavingskunde Nederland geeft je vanuit de Programmalijn Sociale Inclusie in samenwerking met Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos bij ‘Het stigma voorbij’ handvatten voor destigmatisering die je in je eigen werk kunt gebruiken. Meer informatie en aanmelden. 

 • 16 oktober 2020 - In plaats van een Landelijke Dag Verslavingskunde wordt dit jaar een interne Clubdag gehouden, samen met een aantal andere bijeenkomsten die vanwege de coronacrisis verschoven zijn naar het najaar. Meer informatie volgt.

 • 1 en 2 oktober 2020 - Lustrum Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN). In 2020 bestaat de VVGN 35 jaar. Holiday Inn, Leiden. Meer info

AGENDA 2019

 • 15 november 2019 Symposium ‘Tabak van!’ Op weg naar een rookvrije GGZ en verslavingszorg?
  Het thema van het jaarlijkse symposium van de Sectie Verslavingspsychologie (NIP) is de behandeling van en het omgaan met tabaksverslaving binnen de GGZ en de verslavingszorg. Aan bod komen recente ontwikkelingen rondom dit thema zoals de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’, de implementatie van rookvrije zorginstellingen, de implementatie van de richtlijnen voor behandeling van tabaksverslaving en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Het programma start met twee lezingen over het voorkomen en de ernst van tabaksverslaving, en wordt aangevuld met meer praktisch gerichte workshops. Meer info vind je hier.

 • 7 november NISPA dag 2019

 • 1 november 2019, 14.00 - 17.00 uur, Lezingen Herstel en Filosofie, De Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht
  Sprekers tijdens deze tweede middag van de succesvolle serie Lezingen Herstel en Filosofie van Kenniscentrum Phrenos, zijn:
  Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie Radboud Universiteit stemmings- en angststoornissen. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness voor patiënten met psychische aandoeningen, lichamelijke ziekten en werkers in de gezondheidszorg zelf.
  Kwok Wong, psychiater bij GGzE, neemt deel aan een peer-supported open dialogue-team en zoekt via mindfulness verdieping in aandacht, luisteren en daardoor echt contact maken met cliënten, naasten en medewerkers. Meer informatie en inschrijven

 • 16 oktober 2019 Interne Clubdag Verslavingskunde Nederland 

  Het thema van de dag is: samen bouwen aan het verhaal van Verslavingskunde Nederland. Een netwerkmiddag om te vertellen waar je mee bezig bent
  en te luisteren naar de verhalen van anderen, met als doel verder bouwen aan ons gezamenlijk expertisenetwerk.


 • 20 - 22 september 2019 Socialrun
  Estafetteloop van 555km rondom het IJsselmeer, voor openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Verslavingskunde Nederland is dit jaar voor het eerste trotse sponsor van de Socialrun!

 • 14 september 2019 Dag van Herstel. Verslavingskunde Nederland is sponsor van de Dag van Herstel. • 6 maart 2019 start IkPas 40 dagen zonder alcohol actie

 • 1 januari 2019 start IkPas Dry January 30 dagen zonder alcohol actie.

 • 1 februari 2019 Congres All Inclusive
  Het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie organiseert op 1 februari 2019 het congres 'All inclusive – destigmatisering en sociale inclusie'. Tijdens dit congres presenteren ervaringsdeskundigen, onderzoekers en professionals kun kennis en ervaringen op het gebied van het tegengaan van stigma en het bevorderen van sociale inclusie. Verslavingskunde Nederland verzorgt samen met Samen Sterk zonder Stigma een workshop over Framing in de media. Het verslag van deze dag, lees je hier.

AGENDA 2018

 • 31 oktober 2018 Masterclass Landelijke Media (invitational) voor landelijke woordvoerders/ambassadeurs van Verslavingskunde Nederland.
  We willen bij Verslavingskunde Nederland sneller en vaker en beter inspelen op landelijke persvragen over verslaving en/of herstel, kracht en stigma. In deze Masterclass gaan we in op stigma over psychische aandoeningen en verslaving in de media, omgaan met de media en framing. Er wordt vooral flink geoefend. Het verslag van deze dag, lees je hier.


 • 22 september 2018: Dag van Herstel van Lef Magazine in de Grote Kerk van Breda. Verslavingskunde Nederland is hoofdsponsor van deze dag.