AGENDA 2021

De Landelijke Dag van Verslavingskunde Nederland staat dit jaar in het teken van Innovatie

 

Innovatie is hard nodig in de verslavingszorg om cliënten sneller en beter te kunnen bereiken en behandelen.

 

Verslavingskunde Nederland heeft een tijdje geleden een oproep gedaan om ideeën voor workshops en presentaties in te sturen met betrekking tot innovatieve initiatieven in de verslavingszorg. We werden verrast door de vele reacties en de diversiteit in de  onderwerpen.

 

Er wordt hard gewerkt aan een mooi en interessant programma, zodat je tijdens de Landelijke dag workshops en presentaties van je keuze kunt volgen. We bieden het programma online aan zodat we zeker weten dat het door kan gaan.

 

Noteer vrijdag 15 oktober van 9.30-13.00 uur in je agenda. Het programma met daarin een aanmeldlink volgt na de zomervakantie. Houd de website in de gaten!


Symposium 31 mei 2021
‘Maak de zorg rookvrij’

 

Hoe doe je dat eigenlijk, je zorgorganisatie rookvrij maken? Hoe begin je met implementeren, en hoe zet je door? Wat is de rol en positie van cliënten, behandelaren en bestuurders in dit geheel? Verschillende experts praten je bij, en er is veel interactie. Ook staat het fysieke en mentale effect van roken weer goed op je netvlies. Na dit symposium ben je wijzer over samenwerken aan een rookvrije toekomst, een rookvrije generatie. 

 

Ben jij erbij? Meld je nu aanHet programma vind je hier.
Houd www.rookvrijezorg.com
 in de gaten voor meer nieuws.


  • 2021 "Het stigma voorbij" - destigmatiseren in de ggz/verslavingszorg
    Verslavingskunde Nederland geeft je vanuit de Programmalijn Sociale Inclusie in samenwerking met Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos bij ‘Het stigma voorbij’ handvatten voor destigmatisering die je in je eigen werk kunt gebruiken. Datum volgt.

AGENDA 2020


  • 10 november 2020 - Webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) 
    De stichting Informatie Voorziening Zorg (IVZ) organiseert op dinsdag 10 november 2020 van 10.00 tot 11.00 uur een webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS). Het thema is Wat doe je met LADIS: Praktijkvoorbeelden over het gebruik van gegevens uit het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem https://www.sivz.nl/nl/nieuws

  • 16 oktober 2020 - In plaats van een Landelijke Dag Verslavingskunde wordt dit jaar een online Clubmiddag gehouden van 13.00 - 16.00 uur. Meer info en het programma. 

  • Oktober 2020 - Stoptober
    Stoptober is een grote landelijke campagne om rokende Nederlanders aan te moedigen 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve manier om rokers te helpen definitief te stoppen. Duizenden zorgprofessionals en tientallen organisaties brengen Stoptober onder de aandacht bij hun cliënten/patiënten. Meedoen is heel laagdrempelig. Kijk hier.