Clubdag Verslavingskunde Nederland 
12.30-17.30 uur Amersfoort - De Observant

 

Waarom een Clubdag?

16 oktober is Verslavingskunde Nederland formeel van start gegaan. Een half jaar na deze start zijn inmiddels tien verslavingszorginstellingen, twee kennisinstituten, de brancheorganisatie en de cliëntenorganisatie actief bezig invulling te geven aan de gezamenlijk uitgesproken ambities en doelen. De zeven programmalijnen zijn goed op stoom en vanuit de deelnemende organisaties zijn veel mensen hier inmiddels actief bij betrokken. Deze Clubdag is bedoeld om nader met elkaar kennis te maken, te leren van elkaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Het verder versterken  van de samenwerking is een belangrijke component van de middag, ten dienste van de overkoepelende ambitie: “Verslavingsproblematiek voorkomen en meer mensen die kampen met een verslaving aan alcohol, drugs, gokken of andere middelen sneller, efficiënter en effectiever bereiken en behandelen.”

 

Voor wie?

De Clubdag is voor iedereen die werkzaam is bij een bij Verslavingskunde Nederland aangesloten organisatie. Dus zowel voor professionals die al actief zijn binnen een programmalijn als voor degene die meer te weten wil komen over Verslavingskunde Nederland.  

Download
PROGRAMMA EN AANMELDEN
Uitnodiging Clubdag Verslavingskunde Ned
Adobe Acrobat document 343.4 KB

 

 

Mini symposium - ROOKVRIJE (Verslavings-)Zorg!
 23 maart 2018 10.00-12.00 uur Amersfoort – De Observant

 

 

Doel van het mini symposium op 23 maart is dat instellingen met elkaar in gesprek gaan, van elkaar leren, elkaar ondersteunen en motiveren om intern binnen de eigen instelling verder te komen om de doelstelling van een rookvrije zorginstelling in 2019 te behalen.

Doelgroep van dit minisymposium zijn leden van de interne werkgroepen van de betrokken verslavingszorg instellingen van Verslavingskunde Nederland en bestuurders van deze instellingen. Daarnaast de werkgroepleden van de collega-GGZ instellingen van het Netwerk Rookvrije GGZ. Tevens worden een aantal specifieke stakeholders uit het om ons heen liggende zorgveld benaderd om kennis te nemen van deze ontwikkeling.

 

 

Aanmelden voor het mini-symposium kan via info@verslavingskundenederland.nl onder vermelding van “rookvrije verslavingszorg”. Aanmelden kan tot 13 maart 2018. 

 

Download
PROGRAMMA
Uitnodiging Mini symposium 23 maart.pdf
Adobe Acrobat document 232.6 KB

 

 

Landelijk Congres Verslavingskunde Nederland
16 oktober 2018

 

Op 16 oktober 2018 organiseert Verslavingskunde Nederland een landelijk congres, met diverse presentaties en workshops. Noteer alvast de datum in uw agenda. Meer over dit congres volgt spoedig.