Verslavingskunde (in) Nederland: nu en in de toekomst

 

Op 16 oktober 2018 wordt de eerste Landelijke Dag Verslavingskunde gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De dag is voor iedereen die in brede zin betrokken is bij Verslavingskunde Nederland, maar vooral ook voor zorgverzekeraars, beleidsmakers, politici, cliënten, wijkteams, etc. Er is een mooi programma samengesteld waar wetenschap &  innovatie, storytelling & ervaringsdeskundigheid, muziek & theater elkaar afwisselen rondom het thema
Verslavingszorg in de toekomst, met name op het gebied van Herstel.


Begin juli is het definitieve programma rond en zijn de keynote sprekers en sessieleiders bekend. Daarna zal ook de inschrijving worden geopend.
U kunt zich hier aanmelden om een persoonlijke uitnodiging te ontvangen.
Hieronder alvast een tipje van de sluier.

  • Er is een plenair ochtendprogramma  met prominente keynote sprekers waaronder Wouter Vanderplasschen en Christine de Vries; Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis komt en Anita Witzier gaat in gesprek met jongeren die twee jaar geleden hebben deelgenomen aan het televisieprogramma 'Anita wordt opgenomen'. 

  • In de middag zijn er diverse keuzesessies, bijvoorbeeld over samenwerking tussen forensische verslavingszorg, reclassering, politie en justitie of de samenwerking tussen verslavingszorg, wijkteams en gemeenten. Er zijn sessies over de transgenerationele verslavingszorg, de innovatieve verslavingszorg, de resultaten en de trends en nieuwe middelen. De deelsessies kunnen een workshop, een masterclass, een werkatelier of een inloopsessie zijn. Waar mogelijk en nodig zullen ze interactief zijn en begeleid door een ervaringsverhaal (storytelling) of op een andere manier met inbreng van een ervaringsdeskundige.

  • Daarna wordt De Herstelaward uitgereikt voor het beste idee voor herstel bij verslaving. De drie door een vakjury genomineerde inzendingen geven een korte pitch en de zaal kan meestemmen. Meedingen naar de Herstel Award kan nog tot 1 september.

  • De dag wordt afgesloten met theatervoorstelling Hunker, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de informatiemarkt, de films die je kunt zien, de live band en het eten.

Deze pagina wordt steeds vernieuwd met actuele informatie over het programma en binnenkort zal hier ook de link naar het aanmeldformulier worden geplaatst.
Houd dus de website in de gaten en in ieder geval tot 16 oktober!