innovatie IN DE VERSLAVINGSZORG  Landelijke dag 15-10-21 * 13.00-16.30 UUR ONLINE

 

Op 15 oktober van 13.00-16.30 uur gaat de Landelijke Dag van Verslavingskunde Nederland online van start met het gratis symposium ‘Innovatie in de verslavingszorg’.

 

PROGRAMMA

 

Het belang van innovatie

 

Innovatie is op elk gebied van belang. Ook in de verslavingszorg is het belangrijk dat we blijven zoeken naar vernieuwingen, nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen in het veld. Met innovaties kunnen mogelijk meer cliënten geholpen worden, of beter geholpen worden. En innovaties kunnen zorgen voor het voorkomen van verslaving. Ontwikkelingen die we niet mogen missen!

 

Begeleiding door robot, en chatten met je sigaret


Veel instellingen en organisaties zijn bezig met innovatieve ontwikkelingen op het gebied van verslaving. Voor onze Landelijke Dag hebben we een programma samengesteld met diverse en zeer inspirerende presentaties en workshops, die tevens goed te implementeren zijn: leer o.a. hoe Robot Tessa een onmisbare begeleiding bij de dagstructuur van mensen met een chronische verslaving kan zijn. Ga chatten met je sigaret en laat je bijpraten hoe je jongeren kunt motiveren tot behandeling via games. Zes workshops in twee rondes en meerdere plenaire presentaties, waaronder psychiater en hoogleraar innovatie in de geestelijke gezondheidszorg Floortje Scheepers (‘Mensen zijn ingewikkeld’ - de Arbeiderspers).

 

Inspiratie

 

‘Innovatie in de verslavingszorg’ is een inhoudelijk symposium vol kennis en inspiratie waar je je voordeel mee kunt doen in je eigen organisatie, zodat je met een innovatieve blik het najaar in kan. Want onze cliënten hebben baat bij kansrijke innovatieve ontwikkelingen!

 

Voor wie

De Landelijke dag is bedoeld voor behandelaren, preventiewerkers, kwaliteitsmedewerkers, gemeenten en verzekeraars met verslaving/kwaliteit in de zorg in hun aandachtsgebied.

 

AANMELDEN

Aanmelden is niet meer mogelijk. Meer info: info@verslavingskundenederland.nl

PROGRAMMA

15 oktober 2021, 13.00-16.30 uur (online)