Verslavingskunde (in) Nederland: nu en in de toekomst

 

Op 16 oktober vierde Verslavingskunde Nederland haar 1-jarig bestaan tijdens de eerste Landelijke Dag Verslavingskunde samen met ruim 550 belangstellenden in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

 

Er was een mooi programma samengesteld waar wetenschap, innovatie, ervaringsdeskundigheid, muziek, film & theater elkaar afwisselden rondom het thema 'Verslavingskunde nu en in de toekomst', met herstel bij verslaving als rode draad door de dag. TV-presentatrice Anita Witzier was aanwezig en sprak op het podium met drie oud-deelnemers van haar programma Anita wordt Opgenomen om te kijken hoe het nu met ze gaat.

 

Er waren meer gedenkwaardige momenten. In de ochtend werden op het podium certificaten uitgereikt voor instellingen die goed op weg zijn in het rookvrij maken van de verslavingszorg. De bronzen en zilveren status gingen naar aan Vincent van Gogh (brons en zilver) en Brijder (brons).

 

Staatssecretaris Paul Blokhuis gaf in een videoboodschap het startsein voor het nieuwe platform MIND Verslaving. Een initiatief van MIND, Stichting het Zwarte Gat en Stichting Naast. MIND Verslaving brengt mensen met een verslaving en hun naasten met elkaar in contact www.mindverslaving.nl. Van Verslavingskunde Nederland kreeg het nieuwe platform gisteren 10.000 euro ter ondersteuning overhandigd door bestuursvoorzitter Walter Tibosch.

 

In de middag werd de eerste Herstelaward in Nederland uitgereikt voor het beste idee voor herstel bij verslaving. Deze prijs - een mooi beeldje en een cheque van 2500,- - werd gewonnen door Stichting Straat Consultaat voor Het Educatieproject om ex-dak –en thuislozen en gebruikers weer naar school te laten gaan. Een tweede en derde prijs van resp. 1000,- en 500,- waren voor LeekerweideGroep en Brijder Web Amstelland. Er waren in totaal 32 inzendingen. Nummer 1, 2 en 3 werden ter plekke door het publiek gekozen.


Bestuur en organisatie kijken terug op een geslaagde dag.


Keynotepresentaties:


Download
Presentatie Keynote W. VanderPlasschen
Presentatie Keynote Herstel W. Vanderpla
Adobe Acrobat document 1.9 MB

Download
Presentatie Keynote A. Goudriaan
Goudriaan_presentatie_VKN_2018.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

Filmpjes gemaakt voor Landelijke Dag Verslavingskunde:Foto's:


Meer foto's van deze gedenkwaardige dag tref je hier


Sponsor Landelijke Dag verslavingskunde

 

 

 

 

De Landelijke Dag Verslavingskunde 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door al onze leden.