Headline

Masterclass Landelijke Media 31 oktober 2018

Dertig medewerkers uit verschillende lidinstellingen van Verslavingskunde kwamen op 31 oktober bij elkaar in Antropia in Driebergen om de Masterclass Landelijke Media van Verslavingskunde Nederland te volgen. 

 

We willen sneller en vaker en beter inspelen op landelijke persvragen over verslaving. Hier zetten we professionals voor in, van ervaringsdeskundigen tot verslavingsartsen.

 

We vinden het belangrijk dat deze woordvoerders goed voorbereid zijn. Jeannette Ooink heeft daarom vanuit het programma Imago en Stigma deze Masterclass Landelijke Media samengesteld en georganiseerd. Ook in 2019 gaan we dit weer doen.

 

Het programma bestond uit een inleiding van Kees Dijkman van Samen Sterk zonder Stigma over de stand van zaken van stigmatisering en framing in de media van mensen met psychische aandoeningen en verslaving.

 

Daarna leerde mediatrainer Marcel Hammink de deelnemers hoe om te gaan met (soms lastige) journalisten. Hoe bereid je je goed voor, hoe blijf je bij je eigen verhaal.

 

Tenslotte kregen we les van prof. Hans de Bruijn over framing. Wat is framing, hoe werkt het en hoe zet je het zelf in? Ook hier werd geoefend met cases.