De Socialrun, een estafetteloop van 555km rondom het IJsselmeer, vindt dit jaar plaats van 20 - 22 september. Verslavingskunde Nederland is dit jaar voor het eerste trotse sponsor van de Socialrun!

 

Deelnemende teams, (ook uit de verslavingszorg) bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en vier begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen.  

 

Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. 

 

Zij doen dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal. Als Verslavingskunde Nederland vinden we het belangrijk om hieraan bij te dragen.

 

De gesponsorde teams liepen in de vorige editie ruim €80.000 bij elkaar. Een bedrag dat in zijn totaliteit wordt besteed aan kleine projecten die bijdragen aan openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

 

Blog over de Socialrun.