Werkboek cognitieve gedragstherapie – Poolse editie

Bij verslavingsinstellingen melden zich steeds vaker mensen uit Polen (arbeidsmigranten, studenten, expats, familie) die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen om een behandeling te kunnen volgen. Voor hen is nu een (digitale) Poolse editie beschikbaar van het Werkboek 2 cognitieve gedragstherapie voor middelengebruik en gokken.

Voor behandelaren die zowel het Pools als het Nederlands beheersen – en goed bekend zijn met het Nederlandse behandelprotocol Handleiding 2 CGT– kan het Poolstalige werkboek behulpzaam zijn. Het werkboek is door tweetalige behandelaren vertaald en zij hebben het uitgeprobeerd in de praktijk: Daniel Cremers (Terwille, Groningen) en Aleksandra Kubica (Brijder, Den Haag).

Het Poolse werkboek is onder auspiciën van Verslavingskunde Nederland uitgegeven bij Perspectief Uitgevers. De Poolse editie is in digitale vorm beschikbaar, waarbij de behandelsessies en keuzethema’s zo nodig te printen zijn.

Aleksandra Kubica: “Onze cliënten hebben behoefte aan het behandelen van thema’s zoals assertiviteit of omgaan met sombere stemming, twee van de keuzethema’s uit het werkboek. Daarnaast is het fijn voor cliënten om een naslagwerk te hebben. Zo kunnen  ze op moeilijke momenten terugbladeren, eerder geleerde vaardigheden opfrissen of het thuis na een sessie nog eens rustig nalezen.”

Bestellen bij Perspectief Uitgevers